איך לארוז חבילה למשלוח?

איך לארוז חבילה למשלוח?

קבלת חבילות בדואר היא פעילות שכיף לעשות – הזמנתם בגדים, פריטים לבית או גאדג’טים אלקטרוניים מחנות כלשהי בארץ או בחו”ל ועכשיו הם סוף סוף הגיעו אליכם. אבל מה קורה אם אתם צריכים לשלוח למישהו חבילה בעצמכם? לפניכם מדריך לאריזת חבילה לפי המוצר הנמצא בתוכה ועוד כמה טיפים שכדאי להיצמד אליהם כדי לוודא שהחבילה שלכם תגיעה שלמה ליעד.

 

איך לארוז חבילה למשלוח לפי מוצר?

על פניו התהליך של אריזת חבילה למשלוח נראה די פשוט – בוחרים קופסאות קרטון בגודל המתאים, מכניסים את המוצר, מרפדים קצת את השטח הפנימי והולכים לדואר או לחברת השילוח שבחרתם. התהליך הכללי דומה ברוב המוחלט של המוצרים שאתם שולחים, אך חשוב לדבר על כמה סוגים של מוצרים הדורשים שיטת אריזה שונה קצת כדי לשמור על שלמותם בדרך:

חבילה המכילה ביגוד

בגדים הם מוצר שדי קל לשלוח כיוון שהם אינם דורשים טיפול מיוחד או זהירות כלשהי בטיפול בחבילה. עם זאת, במקרה שהחבילה נרטבת הבגדים עלולים להירטב בעצמם, ולכן כדי להגן עליהם מומלץ להכניס אותם לשקית אטומה למים ולהניח אותה בחבילה עצמה. שימו לב שאתם מכניסים לשקית בגדים יבשים בלבד למניעת עובש.

חבילה המכילה מוצרים שבירים

הטיול שחבילות עוברות עד ליעד עלול להיות לא סלחני כלפי מוצרים שבירים – הן עלולות ליפול בדרך, לקבל מכה מחפצים אחרים, להיזרק ממקום אחד לאחר ועוד. מוצרי זכוכית, חרסינה ועוד חומרים שבירים עלולים להיסדק ואף להישבר במהלך הטיול, ולכן חשוב מאוד לעטוף את המוצרים בניילון בועות, בקלקר או בעיתונים, לרפד מעט את השטח הפנימי של החבילה כדי לקבע את המוצר בחבילה וכמובן לציין באופן מפורש על הצד החיצוני של החבילה שמדובר במוצר שביר כדי להפחית את הסיכון לטיפול אגרסיבי מדי מצד חברת השליחויות.

חבילה המכילה מסמכים

מסמכים בדרך כלל נשלחים במעטפות דקות ואטומות, כדי לשמור על כל הדפים יחד ולמנוע בלאגן וחדירה לפרטיות. המעטפה צריכה להיות בגודל המתאים כדי לוודא שכל המסמכים נכנסים לתוכה, ומומלץ לבחור באחת קשיחה יחסית כדי שהמסמכים לא יתקמטו או ייקרעו. אפשר להכניס אותם לשמרדף ניילון לפני ההכנסה למעטפה כדי לספק עוד שכבת הגנה נגד רטיבות.

חבילה המכילה חפצים חדים

חפצים חדים עלולים לקרוע את החבילה שהם ארוזים בה במהלך השינוע ליעד ולפצוע את העובדים השונים המטפלים בחבילה בדרך, ולכן מומלץ מאוד לעטוף את החלק החד שלהם בניילון בועות או בעיתונים המוצמדים בסלוטייפ.

 

על מה חשוב להקפיד באריזת חבילה למשלוח?

הינה כמה טיפים שחשוב להקפיד עליהם לקראת השליחה של החבילה:

  • הגודל המתאים – שימו לב שאתם בוחרים במוצרי שילוח (קופסה, מעטפה ועוד) בגודל הנכון, המאפשרת למוצרים לנוח בתוכה בלי להתקפל או להתקמט. יש מקרים שבהם האורך של הקופסה מתאים אך היא רחבה מדי, ובמקרים כאלו מומלץ לרפד את שטח החבילה הפנימי, בייחוד אם אתם שולחים חפצים חדים או שבירים
  • אריזה חדשה – מומלץ בחום שלא למחזר חבילות כיוון שהן עלולות להתפרק בשימוש חוזר, ולהשקיע באריזה חדשה ועמידה
  • עמידה בעומס – חשוב להביא בחשבון את המשקל של המוצרים שאתם מתכננים לשלוח ולבחור אריזה המסוגלת לעמוד בעומס הזה. חבילה חלשה מדי תקרוס תחת המשקל של המוצרים ותתפרק בדרך
  • סגירת החבילה – הדרך הכי טובה לסגור חבילות היא באמצעות איזולירבנד עמיד וחזק. חשוב לוודא שאתם עוטפים את החבילה היטב בסרט ההדבקה כדי שהיא לא תיפתח בדרך.

 

על מה נקפיד לא לעשות באריזת חבילה למשלוח?

הינה גם כמה פעולות נפוצות שחשוב להימנע מהן בעת אריזה של חבילה למשלוח:

  • שימוש בקופסה קרועה או פגומה – כאמור, שימוש בקופסה שהיא כבר קרועה או פגומה, גם אם אתם עוטפים אותה היטב בסרט הדבקה חזק, עלול להוביל להתפרקות של החבילה בדרך ולאובדן המוצרים לפני הגעתם ליעד
  • שימוש בחומר מילוי שאינו מתאים – בדרך כלל המוצר המומלץ לריפוד החבילה מבפנים הוא ניילון בועות. אפשר לרפד את החבילה במוצרי אריזה אחרים כמו עיתונים ישנים, אך הם עלולים שלא לספק את ההגנה הנדרשת למוצרים בחבילה
  • תווית משלוח לא נכונה – חשוב לפרט בצורה ברורה את פרטי הנמען והיעד, ולהוריד מהקופסה תוויות משלוח אחרות אם יש כדי להימנע משליחה ליעד הלא נכון או החזרה של החבילה אליכם בגלל חוסר פירוט של הכתובת למשלוח.

 

לסיכום

אריזת חבילה למשלוח היא תהליך די פשוט, אך חשוב להביא בחשבון את המוצר המוכנס לתוכה ולהתאים את גודל הקופסה, את הסוג שלה ואת המילוי שלה כדי להבטיח שינוע מוצלח ליעד. באמצעות הטיפים שלנו תוכלו גם אתם לשלוח חבילה ארוזה היטב לכל יעד בארץ ובעולם. בהצלחה!